• Svetovni dan varčevanja z energijo

  Danes obeležujemo svetovni dan varčevanja z energijo, ki je namenjen osveščanju o potrebi po zmanjšanju porabe energije z racionalnim in trajnostnim pristopom, kar je skladno tudi s poslanstvom Eko sklada.

  Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste se odločili za energetsko obnovo vaše stavbe ali za druge ukrepe v učinkovitejšo rabo energije, ter tako prispevali k našemu skupnemu cilju – ohraniti planet. Tako smo v zadnjih 10 letih s finančnimi spodbudami v investicije občanov dosegli 1.300 GWh prihranka energije in 190.000 ton zmanjšanja emisij ogljikovega dioksida.

  Vse druge pa vabimo, da si na naši spletni strani ogledajo spodbude, ki jih nudi Eko sklad, in se tudi sami odločijo za investicije v varčnejšo rabo energije.

 • Javni razpis za prosto delovno mesto Višji svetovalec Eko sklada v sektorju za nepovratna sredstva

  Eko sklad je na strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje objavil javni razpis za delovno mesto Višji svetovalec Eko sklada v sektorju za nepovratna sredstva.

  Prednost bodo imeli kandidati z izobrazbo gradbene ali arhitekture smeri in s strokovnim izpitom iz splošnega upravnega postopka, z izkazanim znanjem in izkušnjami s področja učinkovite rabe in rabe obnovljivih virov energije ter izkušnjami pri obdelavi vlog za pridobitev javnih sredstev v javni in/ali državni upravi.

  Zahtevana raven in smer izobrazbe: visokošolska 2.stopnje, visokošolska univerzitetna (prejšnja) ipd.
  Trajanje zaposlitve: določen čas do 30. 12. 2019
  Vrsta zaposlitve: polni delovni čas
  Zahtevane delovne izkušnje: 3 leta
   
  Rok za prijavo kandidatov: 6. 3. 2019
  Prijave sprejemamo na: aflorjancic@ekosklad.si
 • Obvestilo občanom glede pridobitve nepovratnih sredstev in o nakazilih

  Obvestilo (pdf)

 • Na Eko skladu nove spodbude za podjetja

  Na Eko skladu bodo od petka, 5. 10. 2018 podjetjem na voljo finančne spodbude za naložbe v učinkovito rabo in obnovljive vire energije. Spodbude bodo v obliki nepovratnih sredstev in kredita s subvencionirano obrestno mero, dodeljene po pravilu »de minimis« pomoči.

  Več v sporočilu za javnost (pdf).

  https://www.ekosklad.si/pravne-osebe/javne-objave/prikazi/publicationID=33

   

 • Vabimo vas, da pri oglaševanju svojih izdelkov in storitev uporabite znak Eko sklada

  Kaj lahko označim z znakom Eko sklada?

  Znak Eko sklada se lahko uporablja za označevanje izdelkov ali storitev na dokumentih, promocijskem gradivu ali spletnih straneh izključno za tiste izdelke ali storitve, ki ustrezajo pogojem, določenim v javnih pozivih Eko sklada.

  Če imate le del svojih izdelkov ali storitev, ki ustrezajo pogojem, kot jih določajo predpisi Eko sklada, lahko znak Eko sklada uporabite le na način, ki omogoča jasno razmejevanje, na katere izdelke ali storitve se znak Eko sklada dejansko nanaša.

  Kako lahko pridobim dovoljenje za uporabo znaka?

  Za uporabo znaka Eko sklada zaprosite s posredovanjem pisne prošnje na elektronski naslov: ekosklad@ekosklad.si. Prošnja mora vsebovati navedbo točno določenih izdelkov ali storitev, za katere želite pridobiti pravico do uporabe znaka Eko sklada.

  Na osnovi prejete pisne prošnje bomo presodili o upravičenosti do uporabe znaka Eko sklada in vam v primeru, da se upravičeni do uporabe znaka Eko sklada, posredovali znak po elektronski pošti. V primeru nepravilne ali zavajajoče uporabe znaka Eko sklada pa bomo zahtevali umik znaka.

  Eko sklad podpira in spodbuja uporabo znaka Eko sklada, vendar ob predhodni odobritvi s strani Eko sklada.